Voor u als werknemer

Specialisten

Als u ziek bent kunt u rekenen op de hulp van een aantal specialisten die er, samen met u, voor zorgen dat u op een prettige manier op de werkvloer terug kunt keren. Het kan dan ook lastig zijn om bij te houden wie wat ook alweer doet. Daarom zetten wij dit team van mensen kort voor u op een rij. De persoon waar u het meest contact mee zal hebben is de Casemanager.

Casemanager

Een casemanager (of officieel gezegd: casemanager regie op verzuim CRoV) houdt overzicht op alle processen rondom ziekte of verzuim. Dat betekent dat de casemanager u de juiste vragen stelt en op het goede moment de juiste specialisten inschakelt. Zo heeft u één aanspreekpunt die de belangrijkste zaken voor u coördineert.

Bedrijfsarts

De bedrijfsarts beoordeelt in hoeverre u ziek bent en vooral hoe dit u belemmert in het doen van uw eigen of aangepast werk. Het is belangrijk om te onthouden dat een bedrijfsarts niet hetzelfde is als een huisarts. Voor uw klachten en de behandeling daarvan kunt u vanzelfsprekend bij uw huisarts terecht. De bedrijfsarts beoordeelt alleen of u met uw klachten wel of niet kunt werken. Een bedrijfsarts kan wel aanvullende behandelingen voorstellen die ervoor kunnen zorgen dat u (eerder) op de werkvloer terug zou kunnen keren.

Hoe vaak u een afspraak met de bedrijfsarts heeft verschilt vaak per persoon en situatie.

Vertrouwenspersoon

Is er iets gebeurd op de werkvloer? Bijvoorbeeld in de vorm van grensoverschrijdend gedrag, machtsmisbruik of wordt u gepest? Een vertrouwenspersoon is er altijd als u een professioneel en onbevooroordeeld luisterend oor nodig heeft. Ook kan een vertrouwenspersoon u adviseren en bijstaan in het doen van aangifte of passende hulp voor u inschakelen. Het is belangrijk om te weten dat een vertrouwenspersoon nooit iets doet zonder dat u daar duidelijk toestemming voor heeft gegeven. Ook zal de vertrouwenspersoon het probleem nooit van u overnemen, maar u alleen ondersteunen en adviseren in het zo goed mogelijk oplossen ervan.

Vertrouwenspersonen hebben ook vaak een signaalfunctie. Dat betekent dat zij bij een opvallend aantal klachten of een klachtenpatroon actie kunnen ondernemen er zo voor kunnen zorgen dat een ongewenst of ongezonde situatie wordt aangekaart of stopt te bestaan. Dit is vanzelfsprekend altijd anoniem. Uw werkgever zal nooit weten of en wanneer u een melding bij een vertrouwenspersoon hebt gedaan.

Een goed gesprek?

Wij zijn NLG Arbo Oost. Wij werken samen met u aan gezonde en gelukkige werknemers voor uw bedrijf. Vrijblijvend uw situatie bespreken? Wij helpen u graag.

Scroll naar boven